top of page

Blipsay

Branding

Ett dyslexi-verktyg får en innovativ ny stavning

En ung, svensk entreprenör utvecklade en innovativ app som omvandlar din smartmobil till ett "text-till-tal-verktyg" för personer med läs- och skrivsvårigheter. Det som fattades för att verktyget skulle få ett genomslag var en stark närvaro på nätet. Entreprenören var bekant med Yaygoos grafiska design- och varumärkesarbete och anlitade ett team av utvalda designers för att leda utvecklingsarbetet med att bygga upp varumärket, från utvecklingen av ett produktnamn, till en logotyp, varumärkesstrategi, och skapandet av en demovideo och hemsida.

 

Lösning

Yaygoo välkomnade glatt utmaningen att utveckla ett namn som perfekt omfamnade appens funktionalitet och som samtidigt lät bra och enkelt att komma ihåg. Det är från denna utgångspunkt som Blipsay föddes, en term som kopplar till blipp-ljudet en scanner traditionellt gör och handlingen att säga något, i detta fall återgivningen av texten i fråga.

Yaygoo skapade även en portfölj med nätbaserade tillgångar som kunde användas på ett brett utbud av sociala nätverk och marknadsföringskanaler, inklusive en förklaringsvideo på Blipsays nya hemsida. Genom att demonstrera appens användarvänlighet i olika sammanhang gjorde videon så att appen fick liv och väckte intresset hos potentiella investerare och kunder.

 

Yaygoo var stolta över att ha skapat en kampanj som introducerade en livsavgörande resurs för folk med läs- och skrivsvårigheter.

bottom of page